Supletea e o comoara pe care o poti purta cu tine oriunde, cu toata usurinta, mai valoroasa decat orice diamant. O comoara de care te poti bucura in fiecare secunda, daca ti-o doresti cu adevarat si o respecti cum se cuvine. Cu cat viata devine mai usoara, cu atat capata mai multa greutate.
Portiile mici, secretul supletii
De ce regimurile de slabire esueaza
Cum sa "rontai" inteligent. Excesul ponderal, o suferinta dubla
Cum sa mananci frumos ca sa mananci putin
Mamezara, minunatiile culturii japoneze
Alimentatia si anturajul
Ritualuri de frumusete supla
Mancarea industriala si mancarea gatita acasa
Provizii inteligente
Mai mult decat putin si nici urma de chin: voila la joie de vivre!
Inainte de a incepe sa manance, o familie japoneza - sau un japonez care mananca singur acasa ori la restaurant - isi impreuneaza intotdeauna mainile, in semn de multumire pentru mancarea pe care o are pe masa. Pentru japonezi, este un moment incarcat de sacralitate. Japonezii din Kyoto, cei mai traditionalisti, mananca frugal: o supa cu miso, un bol cu orez si legume in saramura. Doar din cand in cand isi ofera cate o iesire la restaurant - dar neaparat la un restaurant de exceptie.
.s.