Aerul si apa. Alizee, cicloane, Gulf Stream, tsunami si multe alte curiozitati naturale.
Dicționare / Enciclopedii / Ghiduri

In zilele noastre, omenirea se confrunta cu provocari majore generate de o multitudine de factori aflati in stransa interdependenta. Dintre acestea, poluarea mediului inconjurator, insotita de masuri urgente pentru protectia si conservarea lui reprezinta directii de actiune de care depinde insasi calitatea vietii pe planeta noastra. In avalansa informationala actuala asistam la o repetare abuziva a acestor notiuni, care conduce in mod paradoxal la o golire a lor de continut. Dar ce este de fapt acest mediu inconjurator? Oricine stie ca aerul si apa, cele doua fluide fara de care viata noastra ar fi imposibila pe Terra, sunt componentele sale de baza. Le cunoastem noi cu adevarat? Intelegem multitudinea de fenomene ce au loc in aer si in apa, conducand la evenimente grave (cicloane, tornade, tsunami, inundatii) cu consecinte majore, si care este mecanismul lor de producere si dezvoltare? Parcurgerea cartii de fata aduce raspunsuri unor astfel de intrebari, intr-un mod surprinzator prin claritate si atractivitate.

Ideea centrala a acestei lucrari consta in observarea atenta a fenomenelor naturale si propunerea unor explicatii relativ simple, adresate unui public larg, preocupat de mediul sau inconjurator.

Autorul - personalitate eminenta a lumii academice franceze si nu numai - valorizeaza experienta sa stiintifica de specialist in mecanica fluidelor, pentru a prezenta intr-o maniera accesibila, cu cuvinte ale limbajului curent, evantaiul larg al fenomenelor cel mai des intalnite in aer si in apa, de la cele mai simple, pana la cele mai complexe. El detine secretul diferentei intre a vedea, a privi si a observa, care i-a permis sa patrunda in esenta acestora, sa le inteleaga si sa le explice cu claritate si concizie, devenind apoi un ghid avizat pentru plimbarea cititorului in aceasta lume miraculoasa. Pe tot parcursul cartii sale, Rene Moreau demonstreaza ca intre o explicatie stiintifica riguroasa, frumusetea unei descrieri ce provoaca incantare si poezia unei imagini nu exista frontiere. El ne convinge prin demersul sau ca nu e nevoie sa fii sec pentru a conserva precizia, calitate de baza a investigatiei stiintifice.

In ciuda tehnicitatii sale, care implica densitate si rigoare, efortul lecturii este rasplatit din plin. Indragostitii de natura vor gasi in incantarea lor, in dorinta de a-si satisface curiozitatea, o motivare suficienta pentru a alimenta acest efort. La ea se adauga si bucuria cunoasterii impartasita de autor cititorilor sai, care se pot afla pe paliere de abordare diferite ca nivel de pregatire stiintifica si tehnica.

 

Autor: Rene Moreau
Editura: A.G.I.R.
Tara: Romania
Anul: 2015
ISBN 978-973-720-567-4
Pagini: 326
Pret : 438.00 MDL
Comanda ta   
Titlu Cant. Pret MDL
Total   0

Completeaza Cuponul de comanda

CAUTA CARTE PE SITE

Autor
Titlu:
Editura
Cauti o carte?
completeaza si trimite
Titlu:
Autor:
Editura:
Contacte:
Comentariu:


Comanda ta   
Titlu Cant. Pret MDL
Total   0

Completeaza Cuponul de comanda
*Nume:
*Telefon de contact:
*e-mail:
Adresa de livrare:
Comentariu: