Importanţa alimentaţiei în viaţa noastră a devenit, în sfârşit, unanim recunoscută; mai mult chiar, toată lumea a ajuns să accepte faptul că alimentaţia poate influenţa puternic starea sănătăţii. De aici, ideea şi necesitatea de a crea o enciclopedie a alimentelor. Rod al colaborării dintre specialişti în agricultură, tehnologi din industria alimentară şi medici dieteticieni, Enciclopedia alimentelor este una dintre lucrările cele mai complete şi mai actuale de acest gen. Această lucrare îşi propune să sistematizeze marea temă a alimentaţiei într-un singur volum, lesne de consultat, examinând-o din diferite puncte de vedere: biochimic, dietologic, merceologic, practic. Cuprinde: • 2500 de termeni; • 1700 de alimente; • 400 de tabele cu date despre compoziţia chimică; • 30 de tabele referitoare la conservare şi preparare; • 400 de desene; • vitamine, minerale, carbohidraţi, proteine, grăsimi, fibre, pigmenţi, antioxidanţi; •digerarea şi asimilarea alimentelor, alergii şi intoleranţe, obezitate şi stare supraponderală; • agricultura şi creşterea animalelor prin tehnici biologice.
James Alfred "Alf" Wight, OBE, FRCVS (3 October 1916 – 23 February 1995), known by the pen name James Herriot, was a British veterinary surgeon and writer, who used his many years of experiences as a veterinary surgeon to write a series of books each consisting of stories about animals and their owners.[1] He is best known for these semi-autobiographical works, beginning with All Creatures Great and Small in 1972. The British television series adapted from the books is also titled All Creatures Great and Small. ro