Cu secole în urmă, ciocolata era considerată mai preţioasă decât aurul. Chiar şi în prezent ea a rămas un sinonim al luxului şi al delectării, probabil, cel mai iubit aliment dulce din lume. Cu greu ne putem imagina o persoană căreia să nu-i placă ciocolata, mai ales ca există nenumărate forme şi sortimente. Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este înconjurată de un aer de mister, pericol şi interdicţie. Puţini cunosc totuşi binefacerile ei asupra sănătăţii, cantonaţi în prejudecata că ciocolata îngraşă. Susţinut de argumente de ordin ştiinţific, Michel Montignac demontează toate preconcepţiile legate de acest aliment, analizând calităţile nutritive de excepţie şi efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. În plus, ne oferă 20 de reţete delicioase, adaptate cu ajutorul unui maestru-cofetar renumit. Descoperiţi, aşadar, cât de sănătoasă poate fi ciocolata (mai ales cea neagră, amară şi bogată în cacao) şi de ce nu ar trebui să lipsească din nici un regim alimentar echilibrat.
James Alfred "Alf" Wight, OBE, FRCVS (3 October 1916 – 23 February 1995), known by the pen name James Herriot, was a British veterinary surgeon and writer, who used his many years of experiences as a veterinary surgeon to write a series of books each consisting of stories about animals and their owners.[1] He is best known for these semi-autobiographical works, beginning with All Creatures Great and Small in 1972. The British television series adapted from the books is also titled All Creatures Great and Small. ro