Noi achizitii

Filosofie, Politic, Cultura
Reducere: 3 %

Omul este destinat prin natura sa nu numai pentru a trăi o existenţă biologică, ci și pentru bine şi pentru fericire. Fericirea presupune o independenţă maximă faţă de constrângerile materiale pe care individul este incapabil să o obţină singur şi care nu este pe deplin realizată decât în comunitatea politică.

Autor: Aristotel
Editura: Paideia
Tara: Romania
Anul: 2001
ISBN 9738064910
Pagini: 302
Pret: 325.00 MDL
Pret redus: 316.00 MDL
Critica literara, Filologie, Manuale
Cursul Literatura comparată reprezintă o simbioză a două discipline:
Literatura universală și Istoria literaturii române. Specialiștii în
domeniu relevă particularitățile unei culturi, individualitatea scriitorului,
cum influențează o lucrare artistică viziunea generațiilor, care sunt
amprentele ei în timp și cum acestea se stratifică în textele autorilor
contemporani.
Obiectivele materialului structurat în prezentul suport de curs vizează
consolidarea studierii textelor în plan comparativ pentru a dezvolta
capacitatea empirică, sondarea textului artistic și expunerea argumentelor
într-un comentariu personalizat.
Structura suportului de curs reflectă etapele de lucru individual al
studentului, fiecare temă înregistrând: obiectivele, cuvintele-cheie, reperele
exegetice, textele pentru analiză, sarcinile, testele, bibliografia
selectivă.
Autor: Victoria Fonari
Editura: CEP USM
Tara: Moldova
Anul: 2018
ISBN 978-9975-142-24-3
Pagini: 136
Pret : 98.00 MDL
Agricultura, Profesii / Meserii, Anticariat / Editii vechi / Старые издания / Букинистическая литература
Reducere: 29 %
Альбом знакомит с жизнью медоносных пчел - полезнейших насекомых на Земле. Рассказано о породах пчел, способах разведения и ухода за ними. Описаны и показаны важнейшие медоносные растения, даны сведения о меде, цветочной пыльце и других ценных продуктах пчеловодства.
Издание рассчитано на широкий круг пчеловодов-любителей, работников отрасли и учащихся, осваивающих профессию пчеловода.
Autor: Шабаршов Иван Андреевич
Editura: Агропромиздат
Tara: Rusia
Anul: 1989
ISBN 5-10-000855-5
Uzata
Pagini: 216
Pret: 232.00 MDL
Pret redus: 165.00 MDL
Beletristica
Premiul Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2021, secțiunea „Proză”
 
Roman nominalizat la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași” , ediția 2021
 
Prefaţă de Paul Cernat
 
„Tragedia unui frontierist, dispărut în apele Dunării, în încercarea disperată de a emigra în anii comunismului, a familiei lui, traumatizată de incertitudine și absență, suferința copiilor lipsiți de dragostea parentală, transmisă de la o generație la alta, competiția dintre frați pentru afecțiunea mamei sînt doar cîteva din temele celui de al doilea roman al Andreei Răsuceanu, Vîntul, duhul, suflarea. Ficțiunea și documentul se întîlnesc într-o istorie fabuloasă care coboară două secole, pînă în vremea boierilor antiunioniști, trece, cu pagini răscolitoare, prin foametea de după război și prin anii stalinismului, ajungînd în stricta actualitate.
 
Romanul anului 2020, după părerea mea, Vîntul, duhul, suflarea o plasează pe Andreea Răsuceanu alături de cele mai puternice voci ale prozei actuale.“ (Gabriela Adameșteanu)
 
„O prozatoare elevată, matură, ilustrativă pentru cîteva tendințe ale prozei noastre mai recente, scrise de autori (și, îndeosebi, autoare) debutanți la deplina maturitate: atracția retro și «orientalo-balcanică» a secolului 19; retrăirea «vîrstelor dintîi», între un comunism fantomatic și un postcomunism debusolat; opțiunea pentru «romanul de familie» în cheie (post)traumatică; mixajul de autenticism obsesional și realism magic, poematizant. Dincolo de aceste ingrediente, există la Andreea Răsuceanu o seriozitate discretă a implicării, un dramatism al căutării de sine prin alții, motivat probabil biografic, un autenticism cu măști așadar, generator de atmosferă intensă, pe de o parte, creator de «lumi», istorii și geografii intime, pe de alta; un aliaj foarte special de M. Blecher și Gabriela Adameșteanu, într-o formulă proprie de «literatură spectrală»”. (Paul Cernat)
Autor: Andreea Rasuceanu
Editura: Polirom
Tara: Romania
Anul: 2020
ISBN 978-973-46-8340-6
Pagini: 352
Pret : 167.00 MDL
Cinematografie / Film / Teatru / Arte vizuale
Autor: Valerian Sava
Editura: Scoala Ardeleana
Tara: Romania
Anul: 2021
ISBN 978-606-797-727-1
Pagini: 394
Pret : 259.00 MDL

Arhiva

 

Incredibil de amuzant, creativ si eliberator! Pentru copii de la 8 ani, pentru tineri si adulti!

DISTRUGE ! MAZGALESTE ! TARASTE ! PICTEAZA acest JURNAL ! In timpul utilizarii acestei carti te vei murdari. S-ar putea sa fii complet acoperit de vopsea ... si de multe alte substante, unele chiar neobisnuite. Te vei uda. Va trebui sa faci lucruri care te vor pune in incurcatura. E posibil sa te intristezi când iti vei aminti cum arata cartea la inceput. Vei descoperi insa distrugerea creativa peste tot in jurul tau. Si vei incepe sa traiesti din ce in ce mai nechibzuit... Pentru toti cei care si-au dorit si nu au reusit sa creeze un jurnal, acum exista Jurnalul meu trasnit, o carte ilustrata care dispune de o colectie subversiva de sarcini haioase si provocatoare.Traim intr-o societate in care multi dintre noi trebuie sa cerem voie sa taiem, taram, distrugem lucruri in incercarea de a ne distanta de tot ce e urat si rau in viata noastra - un motiv în plus pentru a ne bucura ca exista acest jurnal. 

Editura: Paralela 45

Autor: Keri Smith

Pret: 69 lei

ISBN: 978-973-47-1450-61

Vezi mai multe detalii

Editura:  Архитектура-С

Autor: Нойферт П.

Preț: 1700 lei

ISBN: : 5-9647-0067-5

Эта книга должна помочь заказчику и молодому проектировщику при пректировании дома, квартиры и сада. 

Vezi mai multe detalii

Editura:  Архитектура-С

Preț: 1200 lei

ISBN: : 5-9647-0144-2 978-5-9647-0144-6

Метрический справочник рассматривает широкий круг вопросов, связанных с проектированием зданий и сооружений, практически во всех сферах человеческой деятельности.

 

Vezi mai multe detalii

 

Istoria este un veritabil catalog al erorilor. O mare parte dintre acestea se datorează unor oameni bine intenționați, straălucitori, inteligenți și capabili care au luat, la un moment dat, o decizie proastă. Lucrarea de față analizează cincizeci dintre cele mai grave greșeli istorice care au marcat omenirea încă din cele mai vechi timpuri. Începând cu păcatul originar, Stephen Weir își invită cititorii într-un periplu al marilor tragedii, din Antichitate și până în epoca modernă. De la Războiul Troian la Gallipoli, de la Partida de Ceai de la Boston la scandalul Enron, figuri legendare precum Cleopatra sau Nero stau în banca acuzaților alături de personaje la fel de celebre, cum sunt Winston Churchill sau Mugabe. Stephen Weir, scriitor și publicist, a colaborat îndeaproape cu autori de renume, precum Patrick White, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, reputatul istoric militar John Keegan și marele investitor George Soros.

Editura: Litera

Autor: Stephen Weir

Pret: 229 lei

ISBN: 978-973-675-908-6

Vezi mai multe detalii

 

Una dintre cele mai căutate meserii ale momentului îşi dezvăluie în sfârşit secretele. Dorothée Bazin, reputate experte în domeniul formării şi specializării în meseriile de secretariat şi asistenţă ating în această lucrare extrem de bine structurată şi scrisă într-un limbaj accesibil toate subiectele importante ale acestei îndeletniciri. Primirea clienţilor, arhivarea şi clasarea documentelor şi diverselor tipuri de informaţii, rezumatele, documentarea, echipa performantă, formarea cadrelor, organizarea şedinţelor, utilizarea telefonului, călătoriile sunt principalele fire despicate de autoare pentru a fi de folos atât celor care debutează în această meserie, cât şi persoanelor consacrate.Acest ghid practic îţi propune:
- să dobândeşti metodele de lucru încercate;
- să inovezi în misiunile tale cotidiene graţie numeroaselor mărturii culese de pe teren;
- să-ţi conduci altfel evoluţia profesională.

Editura: House of Guides

Autor: Dorothée Bazin

Pret: 129 lei

ISBN: 9786069295786

Vezi mai multe detalii

Acest Alfabet Puzzle este un instrument distractiv şi antrenant, conceput special pentru identificarea literelor alfabetului, a cuvintelor şi pentru exersarea despărţirii în silabe.

 

Editura: DPH

Pret: 350 lei

Vezi mai multe detalii

Jocurile copilăriei oferă imaginaţiei inepuizabile mijloace de expresie. Ce faci însă atunci când repetitivitatea sau plictiseala îţi cenzurează creativitatea? În astfel de situaţii, 1001 activităţi pentru grădiniţă de-a lungul anului se constituie într-o veritabilă soluţie, deopotrivă pentru educatorii care doresc să-şi diversifice spectrul de activităţi la clasă, cât şi pentru părinţii care vor să-şi stimuleze copiii.
1001 propuneri ludice 
sugestii inedite, aplicate în funcţie de noţiunile deprinse în grădiniţe, dar şi de lunile anului 
jocuri individuale, în perechi sau în grup.

Editura: Aramis

Pret: 165 lei

Vezi mai multe detalii

In acest "Atlas cu animale" vei descoperi si vei localiza pe harti fauna caracteristica fiecarui continent, ce animale traiesc in diferite tari ale lumii, prcum si habitatul acestora: paduri, munti, savane, zone polare sau deserturi. De asemenea, vei gasi harti pe care poti localiza continentele si tarile fiecaruia dintre ele, impreuna cu steagurile lor. Calatorie placuta!

Editura: Girasol

Pret: 150 lei

Vezi mai multe detalii
Reprezintă versiunea electronică a dicţionarului englez de termeni medicali al editurii britanice Bloomsbury.
Dicţionarul cuprinde numeroși termeni britanici şi americani din domeniul medicinei generale, din chirurgie, din ortopedie, din stomatologie şi din alte domenii de specialitate ale medicinei. Fiecare termen este explicat detaliat, într-o engleză simplă, iar pentru o mai bună înţelegere au fost adăugate și exemple ilustrative.
Dicţionarul este destinat specialiştilor din domeniul medicinei, din domeniul farmaceutic şi al altor ştiinţe adiacente. Este uşor de folosit şi compatibil cu alte programe.
 
14 500 de cuvinte titlu şi locuţiuni
16 500 de sensuri
 
ISBN: 9788087062555, 135x190x25 mm, copertă plastifiată
 
Editura: Linghea 
Tara: Romania 
ISBN 9788087062555 
Pret: 689.00 MDL
Pret redus: 639.00 MDL 

 

Vezi mai multe detalii

Un roman polemic despre Muntele Athos care incearca sa reabiliteze memoria Greciei Antice. Nausicaa Nikolaidis, o doamna in varsta, bogata si fermecatoare ii va cere tanarului ei chirias, student la filosofie, sa faca o ancheta asupra Muntelui Athos, ca sa poata decide daca merita sa-si doneze averea calugarilor. Un roman de suspans, o critica acida adresata crestinismului. In Franta, cartea a primit Marele Premiu al Academiei. In Grecia, insa, a starnit reactii violente din partea bisericii si amenintari adresate direct autorului.

«Pentru a descrie Athos-ul, Vassilis Alexakis ia in mana sabia lui D’artagnan.» Le Nouvel Observateur

«Intotdeauna biserica s-a pus bine cu puterea politica si financiara. Calugarii de la Athos au fost intru totul de acord cu Hitler pentru a-si putea pastra privilegiile. In schimb, in ziua in care nazistii au fost invinsi, s-au imprietenit cu comunistii care invadasera Grecia de nord, si nu au avut nici o problema sa-si spuna tovarasi. Astazi, il invita pe Putin si pe Printul Charles. In legatura cu cei mai puternici oameni din lume.» Vassilis Alexakis 

Vezi mai multe detalii
"Acest eseu este o narațiune despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea.” - Mihai Vacariu Autor: Mihai Vacariu 
Editura: Adenium 
Tara: Romania 
Anul: 2013 
ISBN 978-973-8097-11-7 
Pret : 125.00 MDL
Vezi mai multe detalii

Cititorul este invitat sa descopere, cu prezentul volum, o culegere a celor mai frumoase dialoguri platoniciene: Apararea lui SocrateEutifronCritonBanchetulFedon,Gorgias si Menon. Traducerile, realizate intr-o limba literara deosebita, au la baza editia C. Fr. Herman (Platonis dialogi) si au fost confruntate de Cezar Papacostea cu editia Guillaume Bude.

Editura: Univers Enciclopedic Gold 
Tara: Romania 
Anul: 2010 
ISBN 978-606-92266-7-4 
Pret: 170.00 MDL
Pret redus: 149.00 MDL 
Vezi mai multe detalii

E nevoie sa ai un ideal in viata ca sa traiesti fericit? Da, raspunde autorul cartii Sa ai un ideal, dar cu conditia sa ramai vigilent si sa nu fetisizezi idealismul. Idealul reprezinta o valoare morala privilegiata, in jurul careia se desfasoara multa pasiune; este o conditie de neocolit a echilibrului psihic, care ne da impulsul de a ne autodepasi. In numele acestei valori, dorim sa transformam realitatea, asa incat idealul va deveni o fabuloasa parghie a schimbarii. Nimic maret nu se poate face in lipsa unui ideal; acesta este carburantul vietii colective, dar si al aceleia personale si reprezinta marca identitatii noastre umane.

 

Editura : Trei

Autor : Michel Lacroix

ISBN: 978-973-707-302-0

Vezi mai multe detalii

Nimănui nu-i place să divorţeze, dar dacă nu mai este nimic de făcut pentru a menţine relaţia trebuie să alegem divorţul. Ca orice lucru de pe lumea asta, divorţul poate fi făcut bine sau prost, adică sănătos sau nesănătos. Autorii prezintă etapele separării şi ale refacerii vieţii, ţinând seama de toate părţile implicate: soţ, soţie şi, mai ales, copii. Părinţii divorţează unul de altul, dar niciodată de copii.

 

Editura: Trei

Autorul :Craig Everett

ISBN : 978-973-707-229-0

Vezi mai multe detalii

Într-o lume ideală, oamenii alături de care trăim şi muncim – iubiţii şi soţii, părinţii şi fraţii şi surorile şi copiii noştri, prietenii şi colegii şi şefii – ar fi fiinţe umane atente, grijulii, stabile, de încredere, raţionale, a căror companie este întotdeauna o plăcere. Dar, adevărul este că, în lumea reală, mulţi dintre noi suntem nevoiţi să ne confruntăm cu oameni dificili, care ne pun răbdarea la încercare.

 

Editura: Trei

Autor: Albert Ellis

ISBN : 978-973-707-381-5

Vezi mai multe detalii

 

Când te înşală iubita / iubitul, viaţa poate deveni dramatică, dar dacă te trădează prietena / prietenul, viaţa devine un coşmar. În cartea de faţă, Jan Yager explorează cauzele care fac să eşueze prieteniile şi ne învaţă cum să salvăm sau să încheiem prieteniile. Iată câteva din întrebările practice la care răspunde autoarea:

  • cum să identifici persoanele care pot deveni prieteni nesatisfăcători?
  • cum să salvezi o prietenie?
  • când să pui capăt unei prietenii?

 

Editura : Trei

Autor : Jan Yager

ISBN : 978-973-707-345-7

Vezi mai multe detalii

 

Nikki Maxwell este eleva la o scoala privata cu pretentii, multumita unei burse obtinuta prin tatal sau, exterminator de gandaci in aceeasi scoala.
Nikki se hotaraste sa se inscrie la concursul de talente al scolii, iar rivala sa, macKenzie, ameninta sa dea totul in vileag.
 
Editura : Arthur
Autor : Rachel Renee Russell
ISBN : 978-606-8044-13-2
Pret: 151 lei
Vezi mai multe detalii

 

Povestirile unei tipe de gaşcă nu chiar atât de populare.
 
Reţetă pentru dezastru: 4 petreceri.
Adăugaţi 2 prietene şi 1 băiat irezistibil.
Impărţiţi la 1 fată rea care urmăreşte s-o distrugă pe Nikki.
Amestecaţi bine, puneţi-vă mâinile la ochi şi daţi-vă doi paşi înapoi!
 
Editura : Arthur
Autor: Rachel Renee Russell
ISBN : 978-606-8044-06-4
Pret : 151 lei
Vezi mai multe detalii

Rachel Renée Russell este un scriitor şi ilustrator american de cărţi pentru copii, celebră în toată lumea pentru seria Dork Diaries, tradusă cu titlul Însemnările unei puştoaice, recent apărută la editura Art, care a reuşit să detroneze în topurile americane seria Jurnalul unui puşti.

Editura : Arthur

Autor: Rachel Renee Russell

ISBN: 978-606-8044-05-7

Pret: 137 lei

Vezi mai multe detalii

Femei de toate vârstele încearcă, de mai bine de o jumătate de secol, să se înfometeze, spunându-şi că vor fi mai frumoase şi mai seducătoare dacă vor fi slabe. Ele se simt vinovate dacă mănâncă şi se inhibă dacă un bărbat le atinge rotunjimile. Şoldurile, coapsele, obrajii, chiar şi genunchii sunt emiţători sexuali naturali, pe care specia îi posedă de la începuturile ei şi care nu depind nici de persoana în sine, nici de societatea în care ea trăieşte, ci de gene şi de instincte. Iar natura nu creează niciodată un emiţător, fără să creeze şi un receptor potrivit. Acest receptor e privirea bărbatului care descoperă o femeie.

Editura : Curtea Veche 

Autor:Pierre Dukan 

ISBN:978-606-588-255-3

Pret: 102 lei

 

Vezi mai multe detalii

Editura:  Litera

Autor:  Christopher Reich

Preț: 179 lei

ISBN: : 978-973-675-881-2

Jonathan Ransom, alpinist de clasa mondiala si chirurg experimentat, schiaza impreuna cu frumoasa lui sotie Emma in inzapezitii Alpi Elvetieni.  Emma se accidenteaza grav si moare. Jonathan se trezeste dintr-o data urmarit international si tinta unui asasin misterios.

Vezi mai multe detalii
Comanda ta   
Titlu Cant. Pret MDL
Total   0

Completeaza Cuponul de comanda
*Nume:
*Telefon de contact:
*e-mail:
Adresa de livrare:
Comentariu: