Noutati editoriale

Beletristica, Carti pentru copii, Autori basarabeni

"Și melcii ajung în Paradis" este o poveste despre fapte bune, curaj, prietenie și magie!

Autor: Ivanka Costru
Editura: Bons Offices
Tara: Moldova
Anul: 2016
ISBN 9789975871594
Pagini: 23
Pret : 299.00 MDL
Spiritualitate, Ezoterica
Reducere: 29 %

Cursul esoteric reconstituit pe baza notiţelor participanţilor la cele 31 de conferinţe ţinute de Rudolf Steiner la Berlin, în perioada 26 septembrie – 5 noiembrie 1905, abordează probleme fundamentale ale antroposofiei cu o serie de aspecte valoroase, aspecte ce nu se mai regăsesc în această formă în conferinţele sale ulterioare. Dintre acestea enumerăm: simboluri din Antichitate pentru etapele de evoluţie; misteriul Sfinxului ca indicaţie asupra formei omeneşti viitoare; Crucea ca simbol al direcţiei de dezvoltare a oamenilor, animalelor şi plantelor; reîncarnare; raportul dintre regnurile naturii; omul quadripartit; formarea corpului omenesc; modul de acțiune al karmei; creaţia din nimic; cele trei trepte ale vieţii gândurilor; magia albă şi magia neagră; tehnica reîncarnării; tabloul amintirilor după moarte şi viziunea viitorului înainte de naştere etc.

Autor: Rudolf Steiner
Editura: Univers Enciclopedic
Tara: Romania
Anul: 2017
ISBN 9786067043570
Pagini: 320
Pret: 176.00 MDL
Pret redus: 125.00 MDL
Istorie, Harti / Atlase, Basarabia
Autor: Adrian Dolghi, Alina Felea
Tara: Moldova
Anul: 2017
ISBN 9789975840439
Pagini: 144
Pret : 75.00 MDL

Arhiva

 

Roman distins cu British Book Literary Fiction Award şi nominalizat la Booker Prize, Nebula Award şi Arthur C. Clarke Award. Un vizionar postmodern, un maestru al stilurilor şi genurilor literare, David Mitchell combină aventura pură, pasiunea nabokoviană pentru puzzle şi fina analiză psihologică cu un dozaj inteligent de speculaţii filozofice şi ştiinţifice, în tradiţia lui Aldous Huxley, Italo Calvino, Umberto Eco şi Philip K. Dick. Rezultatul este o strălucită ficţiune originală, care ne dezvăluie cum, oricând şi oriunde, voinţa de putere naşte monştri, dar şi cum sufletele oamenilor străbat timpul asemenea unor nori care plutesc pe cer.

 

Editura: Humanitas

Autor: David Mitchell

Pret: 225 lei

ISBN: 978-973-689-547-0

Vezi mai multe detalii
 
septembrie 2014
Din Cuprins:
Poemul si cei trei oaspeti ai sai
Decoding New Patterns of the Fantastic in the Translation of Modern Romanian Fairy Tales
A Few Cinematic Steps to Better Simultaneous Interpretation
'Cultural Bridgeheads' in Interwar and World War Two
Translating Political Discourse in Performance: David Hare's 'Stuff Happens'
On Translating Vocative Texts
Negotiating Identities. The Case of Translation
The Importance of Specialized Translations Concerning Bauhaus
 
In numarul 11 (Septembrie 2014) s-a optat pentru aceasta tematica intrucat problema traducerilor a fost foarte putin abordata - atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere practic, studiile punctuale fiind inca extrem de putne. Ultimele reusesc, insa, sa clarifice probleme de detaliu care tin de tehnica traducerilor. Numarul actual este, totodata, un bun prilej de prezentare a personalitatii unor mari profesori universitari care au contribuit la supravietuirea si, apoi, la dezvoltarea invatamantului superior iesean dupa reforma comunista a invatamantului. In seria de restituiri a operei colaboratorilor revistei 'ETHOS' a fost inclus studiul lui Tudor Vianu 'Fazele portretului moral'. Deosebit de valoroasa e aducerea in centrul atentei a articolului lui Lucian Blaga 'Cum am tradus pe Faust'. 
 
Contributori:
Elena Croitoru, Cristina Chifane, Olga-Georgiana Cojocaru, Petru Iamandi, Oana-Celia Ilies, George Popa, Alexandru Praisler, Silviu-Teodor Stanciu, Adina-Maria Simion, Oana Ursu.
Vezi mai multe detalii
 

E bine ştiut faptul că Miss Marple are obiceiul să-şi bage nasul în treburile altora, deşi nimic nu-i stârneşte curiozitatea în măsura în care o fac scandalurile, şantajele, morţile şi crimele. Un bărbat rănit într-o biserică, o comoară îngropată, un accident fatal de călărie, un cadavru şi un metru de croitorie, o fată acuzată de furt, un suspect cu un cuţit... toate aceste cazuri vor fi descâlcite de mintea iscoditoare a lui Miss Marple.

Editura: RAO

Autor: Agatha Christie

Pret: 62 lei

ISBN: 9786066093514

Vezi mai multe detalii
 

 

Corporatia sau capitalul nu mai este rege. Indivizii creatori si echipele lor sunt noua forta motrice a economiei, creand – si captand – avutia si bunastarea. Revolutia 80/20 este la fel de importanta ca si celelalte trei momente de tranzitie din istoria economica: revolutia agricola, revolutia industriala si revolutia manageriala. Acestea au dat nastere unor schimbari radicale in economie si societate. Acelasi lucru se va intampla probabil in urmatoarele doua decenii.

 

Editura: Meteor Press

Autor: Richard Koch

Pret: 120 lei

ISBN: 978-973-728-596-6

 

 

Vezi mai multe detalii
 

 

 

„Gestionarea diferenţelor – în afaceri, politică, economie şi în orice alt domeniu – constituie o activitate plină de pericole. Frustrările, neînţelegerile, nesiguranţa şi egocentrismul pot sta în calea obţinerii acordurilor mutual avantajoase sau a schimbării modului în care oamenii înţeleg o problemă sau percep o oportunitate. Stephen Covey selectează idei inspiraţionale din perspectiva numeroşilor gânditori care au obţinut rezultate pozitive prin dezvoltarea unor căi inedite de a ajunge la acorduri sau de a schimba percepţiile oamenilor, căi care, la rândul lor, au dus la rezultate care păreau imposibile.

Editura: ALL

Autor: Stephen Covey

Pret: 207 lei

ISBN: 978-973-684-757-8

Vezi mai multe detalii
 

Elaborând o genială ţesătură plăsmuită din legende de familie, suferinţă şi iubire, Tea Obreht - desemnată de The New Yorker cea mai tânără dintre cei mai buni douăzeci de scriitori americani de până în patruzeci de ani - a construit un roman nemuritor impunându-se drept unul dintre cei mai vibranţi şi originali autori ai generaţiei sale. Într-o ţară din Balcani, care se reface după ani de conflicte, Natalia, un medic tânăr, soseşte într-o misiune de binefacere la orfelinatul de pe ţărmul mării. Moartea bunicului ei o surprinde şi îi oferă ocazia de a-şi aminti poveştile pe care acesta i le spunea în copilărie.

Editura: RAO

Autor: Tea Obreht

Pret: 170 lei

ISBN: 9786066093286

Vezi mai multe detalii
 

 

O carte tulburatoare, destinul cu totul aparte al unui tanar englez care incearca sa-si regaseasca familia, despartita odata cu ocuparea Poloniei de nazisti si sovietici in 1939.

Autorul descrie cu mult realism suferintele indurate de poporul polonez, incercarile disperate de a scapa de cruntul Gestapo, adapostirea prizonierilor de razboi britanici evadati, urmata de prinderea sa, anchetarea si intemnitarea in inchisoarea Montelupich din Cracovia.

Editura: Meteor Press

Autor: Tom Firth

Pret: 78.50 lei

ISBN: 978-606-8469-17-1

Vezi mai multe detalii
 

 

 
Cum te poţi apăra de cel care cunoaşte totul? Lincoln Rhyme este acaparat de un caz transatlantic, când primeşte un telefon neplăcut: vărul său Arthur a fost arestat pentru o crimă cu premeditare. Toate probele spun că el este vinovatul. Iar atât de multe probe nu pot fi false. Sau ar putea? Pe măsură ce Lincoln şi Amelia Sachs investighează, ei descoperă o pânză de păianjen a crimei ţesute de cel mai insidios ucigaş pe care l-au întâlnit vreodată. Un om obsedat de colectarea lucrurilor - de la resturile de pe străzi la detaliile intime despre ceilalţi şi la trofeul suprem: vieţile victimelor sale. Este vorba despre un om care torturează şi ucide, un om deprins cu lame şi pistoale, dar pentru care informaţia este cea mai periculoasă armă. 
 
Editura : RAO
ISBN: 9786066093491
Autor : Jeffery Deaver
Pret : 101 lei
Vezi mai multe detalii
 

Lucia, autoarea unui cunoscut blog de critica literara, primeste intr-o zi o scrisoare de la M., care se dovedeste a fi un admirator secret. Astfel afla ca ii leaga o istorie comuna, bunicii lor facand parte din doua familii rivale a caror poveste aduce izbitor cu cea a familiilor Montague si Capulet. Intr-o zi, in unul din obisnuitele plicuri violet Lucia primeste un capitol de roman. Desi este atrasa de firul narativ, plasat in vremea apostolilor lui Iisus, ea incepe sa puna la indoiala adevaratele motive ale misteriosului M.

Editura : Polirom

Autor:Dan Miron

ISBN: 978-973-46-3480-4

Pret :122 lei

Vezi mai multe detalii
 
15.04.2014

Dincolo de legi, dincolo de constrângeri, doar inima dictează

Lady Rowena Belleme ar fi stăpâna propriei averi dacă ar fi bărbat. Dar în anul 1152, femeile, indiferent de rang, sunt obligate să se supună bărbaților din viața lor, iar soarta Rowenei se află în mâinile maleficului ei frate vitreg, Gilbert d’Ambray. Avar și lipsit de scrupule, Gilbert o obligă să se mărite cu Lyons de Kirkburough, un lord foarte bătrân, care moare înainte de consumarea căsătoriei, făcând astfel imposibilă apariția unui moștenitor ce i-ar asigura lui Gilbert pământurile și armata pe care și le dorește. însă acesta are pregătit un alt plan diabolic – răpește un străin care să o lase pe Rowena însărcinată înainte de a anunțul oficial al morții lui Lyons.
Curând, printr-un joc al sorții, rolurile se schimbă, și Rowena ajunge în stăpânirea lordului Warrick de Chaville, bărbatul răpit și, întâmplător, cel mai mare dușman al lui Gilbert. Warrick, întotdeauna temut de sexul slab, este intrigat de Rowena, care nu pare să se teamă de el. La rândul ei, Rowena, obișnuită ca bărbații să o privească numai ca o modalitate de a-și atinge propriile scopuri, este uimită că Warrick pare cu adevărat interesat de ea. Dar dragostea lor abia descoperită va fi suficient de puternică pentru a înfrânge ura și furia lui Gilbert?

Autor: Johanna Lindsey 

Editura: Litera 
Tara: Romania 
Anul: 2014 
Pagini: 9786066865586 
Pret : 95.00 MDL

Vezi mai multe detalii
 
2013

După ce s-a mutat de la Londra la Dunedin, Godfrey Rainbird a început o nouă viaţă. Totul pare să fie în regulă până în momentul în care, în urma unui accident de maşină, este declarat mort, din greşeală. După ce se trezeşte din comă, familia şi comunitatea se străduiesc să-i accepte nu moartea, ci învierea.

„Janet Frame este un gigant printre autorii de limbă engleză. Nu te poţi considera un om citit dacă încă nu ai descoperit-o". Stephanie Dowrick, Sydney Morning Herald
„O carte rece, obsedantă, genială – o lună în noaptea imaginaţiei" New York Times

Nr. pagini: 256
ISBN: 978-606-93054-2-3

Pret 144 lei

Vezi mai multe detalii
 
11 aprilie 2013

La sfârşitul secolului al XIX-lea, în anii tumultuoşi de după Ultimatumul britanic, Coroana portugheză se confrunta, atât în regat, cât şi în colonii, cu o serie de crize politice, sociale şi militare, care aveau să ducă la prăbuşirea monarhiei constituţionale. În aceste vremuri tulburi, locotenentul Carlos Montanha, militar tânăr, curajos şi ambiţios, este detaşat în inima Angolei, unde triburile indigene începuseră să se răzvrătească, profitând de slăbiciunile armatei portugheze. Aici, Carlos o întâlneşte pe Leonor, fiica nonconformistă şi încântătoare a colonelului Carvalho, şi între cei doi se aprinde o pasiune mistuitoare, pe care nu o va putea stinge niciunul dintre nenumăratele obstacole care le vor apărea în cale.

„Tiago Rebelo – o nouă carte, un nou succes.“ FOCUS Magazine

„Tiago Rebelo rescrie într-un mod captivant povestea unei epoci extrem de tulburate din istorie, iar textul său are marele merit de se dezbăra de orice preconcepţii ideologice şi de a fi pur şi simplu o carte despre oameni şi pasiunile lor.“ Jornal de Letras

 

Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 488
Culoare interior: alb negru
ISBN: 978-973-724-422-2

pret 192 lei

Vezi mai multe detalii
 
iunie 2013

 

Purtând titlul unui tablou al pictorului suprarealist Giorgio de Chirico, Enigmatica sosire este povestea unui tânăr indian din Caraibi, care soseşte în Anglia post-imperială şi, după strădanii îndelungate, ajunge scriitor.
- Publicată în iunie 2013
- Traducere din limba engleză şi note de Virgil Stanciu.
- paperback, 480 p, 130x200
- ISBN 978-973-124-872-1

- pret 99 lei

Vezi mai multe detalii
 

Eroul lui Gellu Naum e un puşti ca tine, care ar vrea să crească. Dar cine n-ar dori „să aibă pasul mare, ca să umble mai puţin“? Şi cine n-ar vrea să fie „înalt cât o casă cu nouă etaje“?

 

Editura :Arthur

Autor: Gellu Naum

ISBN :978-606-8044-27-9 

Vezi mai multe detalii
 

 

"Topirceanu a fost una din voluptatile literare ale adolescentei mele.

Un perfect dozaj de mestesug, emotivitate si ironie, rezumat gratios al unei Romanii belle-epoque, asa cum imi place sa mi-o imaginez: cu ragazuri civilizate, indrazneli citadine si candori rurale. Se spune, mereu, ca poezia lui Topirceanu este minora. Se poate. Dar exista un minorat sfasietor al fiecarui fragment de viata, daca il privim pe fundalul monumental al celor doua-trei evenimente majore de care nu scapa nimeni. Majora cu adevarat e, in fond, numai moartea. Restul e zbaterea minora a cotidianului, materia trecatoare a unei trecatoare umanitati. Cu alte cuvinte, restul e Topirceanu..." Andrei Plesu

Editura: Humanitas

Autor: George Topirceanu

Pret: 184 lei

ISBN: 978-973-1709-85-7

 

Vezi mai multe detalii
 

 

Romanul Purificare a cistigat numeroase premii literare, printre care: The Nordic Council Literature Award (2010), Prix Femina Etranger (2010), The European Book Prize (2010), Le Prix du Roman FNAC (2010)

 Romanul Purificare construieste o complexa drama de familie pe fundalul Estoniei rurale din timpul dictaturii sovietice si apoi din anii ’90, detaliind consecintele pe care le au abuzurile si violentele unui regim represiv. Aliide Truu isi traieste batrinetile in singuratate, la marginea unui sat depopulat, pregatindu-si leacurile si muraturile si ascultind radioul, cind in curtea ei apare peste noapte o fata necunoscuta, vorbind o estoniana invechita, cu accent rusesc. Fata este o fugara, iar din gesturile nervoase si speriate, din povestile pe care le spune, Aliide recunoaste in tinara speriata o victima a unor violente ce-i evoca dureros traume asemanatoare, pe care, la rindul ei, a trebuit sa le indure si sa le tainuiasca pentru a ramine in viata. Pe masura ce Aliide si Zara se apropie tot mai mult, legaturile dintre ele ies la lumina, dezvaluind amintiri reprimate si constientizarea unui rau ce continua sa faca victime mult timp dupa ce radacina sa a disparut.

Editura: Polirom

Autor: Sofi Oksanen

Pret: 124 lei

ISBN: 978-973-46-3488-0

Vezi mai multe detalii
 

 

După ce un incediu teribil izbucneşte într-o casă prosperă din suburbii şi ucide un cuplu, detectivul Lindsay Boxer şi partenerul ei Rich Conklin sunt trimişi să rezolve cazul. Tot atunci oraşul San Francisco este îngrijorat de dispariţia în urmă cu trei luni a lui Michael Campion, fiul fostului guvernator al Californiei. După o serie de incendii care mistuie locuinţe bogate şi confortabile, Lindsey şi prietenele sale trebuie să se grăbească să-i găsească pe piromani şi să dea de capăt dispariţiei lui Michael Campion.

Editura: RAO

Autor:  James Patterson Maxine

Pret: 119 lei

ISBN: 9786066092968

Vezi mai multe detalii
 

 

Alexander Hoffmann este creatorul de geniu al revoluţionarului program VIXAL, un algoritm care „gândeşte“ singur, învârtind pe pieţele financiare afaceri de miliarde de dolari. Maşină de făcut bani şi descoperire uluitoare în domeniul inteligenţei artificiale, VIXAL este tot ce şi-ar putea dori un om de afaceri şi un cercetător. Însă când un necunoscut îl atacă în propria casă, iar VIXAL scapă de sub control, creând pe piaţă un haos fără precedent, Hoffmann se trezeşte antrenat într-o cursă infernală, în care visul său de-o viaţă ameninţă să se transforme în cel mai negru coşmar al omenirii.

Editura: ALL

Autor:  Robert Harris

Pret: 161 lei

ISBN: 978-973-724-425-3

Vezi mai multe detalii
 

Editura:  Aramis

Preț: 149 lei

ISBN: : 978-973-679-893-1

 

Cine este Nastratin Hogea? Unii spun ca Nastratin n-ar fi existat niciodata in realitate, ci ca ar fi doar o creatie a imaginatiei populare orientale. Altii sustin, dimpotriva, ca a trait in realitate, undeva intr-un loc uitat de lume din Anatolia, din Turcia medievala.

Vezi mai multe detalii
 

Editura:  Publica

Autor:  Martin Lindstrom

Preț: 225 lei

ISBN: : 978-973-88750-9-8


Având la bază cel mai amplu studiu efectuat vreodată în ceea ce priveşte felul în care cele cinci simţuri afectează crearea brandurilor, Branduri senzoriale expune programul inovator al lui Martin Lindstrom, constând în şase paşi, al cărui scop îl reprezintă adecvarea procesului de construire a brandurilor la exigenţele secolului XXI.

Vezi mai multe detalii
 

Editura:  Aramis

Autor:  S. Pacearca, B. Rey, V.Carette, A. Defrance, S. Kahn

Preț: 78 lei

ISBN: : 978-973-679-932-7


Cu luciditatea cercetatorilor fermi, cu o mare experienta la clasa si cunostinte teoretice cat se poate de bine actualizate, autorii lucrarii Competentele in scoala. Formare si evaluare, ne prezinta o abordare originala a notiunii de competenta. O abordare inscrisa intr-o perspectiva absolut pedagogica. O abordare care nu spune vorbe goale si care, in acelasi timp, nu uita esentialul.

Vezi mai multe detalii
 

Editura:  Publica

Autor:  Tony Hsieh

Preț: 133 lei

ISBN: : 978-973-1931-72-2


În Cum să livrezi fericire, Tony Hsieh ne împărtăşeşte lecţiile pe care le-a învăţat în viaţă şi în afaceri, de la începutul cu administrarea unei ferme de râme şi mai apoi a unei pizzerii, până la LinkExchange, Zappos şi multe altele.

Vezi mai multe detalii
Comanda ta   
Titlu Cant. Pret MDL
Total   0

Completeaza Cuponul de comanda
*Nume:
*Telefon de contact:
*e-mail:
Adresa de livrare:
Comentariu: